L’Ajuntament d’Aiguafreda edita, en col·laboració amb empreses i comerços del municipi, un calendari anual que es distribueix gratuïtament a cada llar de la població. Aquesta col·lecció es va iniciar l’any 2014, recollint una mostra de les obres presentades al Concurs de Fotografia d’Aiguafreda, temàtica que es va repetir els anys següents fins al 2017, any en què es recull un conjunt de fotografies d’època del municipi provinents de l’Arxiu Digital d’Aiguafreda.
Col·lecció Aiguafreda i el seu entorn.
75 anys del Programa de Festa Major d’Aiguafreda 1948-2023 (2023).
També presentat durant la Festa Major d’Aiguafreda, aquest recull va dedicat als 75 anys del Programa de la Festa Major. Aquest volum s’afegeix a la col·lecció iniciada el 2020 sobre temàtiques d’Aiguafreda i els eu entorn i aplega 75 anys de programes de Festa Major i els quintos que els han fet possibles. Un document molt visual on es fa un passeig per la nostra història col·lectiva a partir de portades i anuncis on s’hi veuen reflectits els canvis socials i de costums d’aquest tres quarts de segle.
100 anys de futbol a Aiguafreda (2022).
En commemoració del centenari de la Unió Esportiva Aiguafreda. El futbol a Aiguafreda ha complert 100 anys que es van commemorar durant tot el 2022. L’esdeveniment mereixia una mirada retrospectiva i actual al futbol al nostre poble que es materialitza en un excel·lent treball d’investigació, recerca i records a càrrec de Carola Duran i Montse Mir.
Receptes saludables per a infants
El Consell d'Infants d'Aiguafreda ha elaborat una nova guia a partir del treball dut a terme el curs 2021-2022 i centrat en l’alimentació saludable. Receptes i consells que són de bon seguir i que aporten pautes per menjars i hàbits saludables. Una guia útil i divertida amb receptes fàcils. Se’n repartirà un exemplar imprès per família a l’escola i també en tindran els consellers i conselleres d’aquest any i de l’any passat.
Podeu accedir a la guia clicant sobre la imatge de la portada.
Restes prehistòriques d’Aiguafreda i el seu entorn (2021)
A càrrec de Francesc Casanellas Bassols, el llibre presenta un inventari actualitzat de les restes prehistòriques de l’entorn d’Aiguafreda. S’inclouen els dòlmens, menhirs, coves i abrics amb restes arqueològiques i petroglifs d’època prehistòrica de l’alta vall del Congost, la serra de l’Arca i el pla de la Calma, que s’han localitzat a menys de 8 km del poble.
L’estiueig a Aiguafreda 1900-1950 (2020)
Carola Duran i Tort, ha plasmat a la seva obra la llarga tradició d’estiueig del poble d’Aiguafreda, efectuat un recerca històrica i periodística d’una qualitat rigorosa que li permet contextualitzar la documentació aportada de manera diversa i profunda. Aquest fenomen, de profunda empremta al nostre poble, l’ha conformat tant urbanísticament, com socialment o culturalment. Una petja de més de 150 anys que podem veure ara gràcies a aquest llibre que l’analitza des de molts vessants donant testimoni d’una època i de la seva societat, d’unes persones i dels seus fets.
Altres publicacions editades amb el suport de l'Ajuntament d'Aiguafreda.
Castells del Montseny (2020).
El fotògraf i arquitecte Mariano Pagès ha recollit totes les construccions de caràcter militar erigides al llarg de la història en el territori montsenyenc, en un llibre de fotografies. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada edificació. Muralles, castells, casals fortificats, torres de comunicació òptica, elements defensius en masies, en més de 40 edificacions.
Retrats del Montseny. Fesomies de la terra (2016)
Retrats d'estudi del fotògraf Mariano Pagès, dut a terme al Parc Natural del Montseny. Els subjectes representats són habitants del massís i el seu entorn, vinculats a aquesta terra de generació en generació al llarg de la història. Més informació.
Aiguafreda. Últimes veus d'una època (2016)
La periodista Yvette Moya-Angeler és la responsable d'aquest recull vivencial format pel testimoni d'una dotzena d'habitants d'Aiguafreda, homes i dones de més de 80 anys que han viscut en primera persona el canvi profund del nostre poble al llarg del segle XX i principis del XXI. Per a més informació, podeu clicar AQUÍ i AQUÍ
El Bertí. Flaixos d'una cinglera (2015)
Recull d'imatges del fotògraf Jesús Cano Sánchez sobre l'Espai d'Interès Natural dels Cingles de Bertí i el seu entorn.
El Parc Natural del Montseny (2014)
A càrrec de l'ambientòleg Marti Boada i la cardiologa i artista Teresa Romanillos, el llibre repassa els diversos ecosistemes que es poden trobar al parc Natural del Montseny i les activitats humanes que hi tenen lloc, i explica com qualsevol canvi en aquesta interacció, encara que pugui semblar insignificant, amb el transcurs del temps desencadena canvis rellevants. En definitiva el llibre -amb textos en català, castellà i anglès- vol celebrar aquest bell Montseny, ric i divers en la natura i també en la cultura.
Del Congost a la Calma (2014)
A càrrec de Marta Bretó, es tracta d'un recorregut fotogràfic a través de la vessant de ponent del Parc Natural del Montseny, partint del riu Congost i va ascendint cap al Pla de la Calma, a través dels rius i afluents, els boscos, la fauna, les construccions històriques i els elements destacats del paisatge, tot complementat amb unes pinzellades informatives de cada apartat. Més informació.
Estels, ermites i esglesioles del Montseny (2014)
El fotògraf i arquitecte Mariano Pagès ha recollit totes les ermites i esglesioles del Montseny en un llibre de fotografies. En total 80 imatges fetes de nit i amb exposició alta de les 60 edificacions religioses que hi ha al massís. Més informació.
Una història poc coneguda del Montseny (2013)
Obra col·lectiva coordinada per Xavier Cateura amb textos sobre la casa de la Figuera (Tagamanent) i la seva relació amb escriptors de la Renaixença que hi van trobar inspiració per a la seves obres.