Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:02:25 | 03/10/2024

Verns a la Riera d'Avencó
Portada > Actualitat > Notícies > Ple extraordinari a l’Ajuntament per al canvi comarcal

Ple extraordinari a l’Ajuntament per al canvi comarcal

04/10/2022

Aquest dijous es va celebrar el ple extraordinari sobre l’adscripció comarcal d’Aiguafreda. A partir del procés participatiu del passat 29 de maig i atesa tant la participació com el resultat favorable a la comarca d’Osona, el Ple va aprovar sol·licitar al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya l’inici dels tràmits per a fer efectiu el canvi. Al Ple s’hi van exposar vincles actuals i històrics tant amb el Vallès Oriental com amb Osona i es va posar en valor la consulta ciutadana del mes de maig aprovant-se per unanimitat dels assistents els següents punts de la votació:

PRIMER.- MANIFESTAR que per part d’aquesta corporació es valora favorablement el desenvolupament i el resultat obtingut en el procés participatiu realitzat el passat 29 de maig de 2022 sobre la preferència d’adscripció comarcal dels veïns i veïnes d’Aiguafreda, on el 60,6% dels vots emesos es van posicionar a favor de passar a formar part de la comarca d’Osona, amb una participació del 45,4% del cens.

SEGON.- CONSTATAR la persistència històrica del vincle d’Aiguafreda amb els municipis d’Osona, lligam que es remunta segles enrere, esdevenint un vincle territorial arrelat i al seu torn, actual, i que no és coincident amb els límits comarcals i divisió administrativa existents.

TERCER.- CONSTATAR la tendència actual de relacions econòmiques, laborals, i socials que deriven del lligam cultural i històric comú d’Aiguafreda amb Osona, dinàmica que senyala Osona com l’àmbit territorial més adequat per fer efectiu el principi de descentralització i de prestació de serveis públics.

QUART.- SOL·LICITAR al Departament de la Presidència que procedeixi a tramitar l’expedient administratiu corresponent, per tal que sigui aprovat el canvi d’adscripció comarcal d’Aiguafreda a la comarca d’Osona, donant-l’hi trasllat del present acord, juntament amb la documentació justificativa dels motius i de l’oportunitat d’aquesta modificació de demarcacions comarcals.

CINQUÈ.- SOL·LICITAR al Parlament de Catalunya l’aprovació d’una llei que incorpori el municipi d’Aiguafreda a la comarca d’Osona, mantenint en tot cas l’actual organització del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya i delimitació de regions sanitàries vigents, i  per tant, la vinculació d’Aiguafreda amb l'Àrea Bàsica de Salut de la Garriga, el Consorci Hospitalari de Granollers i la Regió Sanitària Metropolitana Nord, tal com té actualment.

SISÈ.- COMUNICAR aquest acord a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la Direcció General de l’Administració Local, al Consell Comarcal d’Osona i al Consell Comarcal del Vallès Oriental.

(Fotos: Griselda Escrigas / El 9 Nou).

 

Foto
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2024 a les 14:55h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona