Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:17:18 | 04/10/2024

Benvinguts
Portada > Actualitat > Notícies > Recuperat el Pantà de Picamena

Recuperat el Pantà de Picamena

11/03/2022

Recuperat el Pantà de Picamena

L'aiguat del temporal Glòria va col·lapsar el Pantà de Picamena amb pedres, sorres i llims. Aquest pantà es troba situat a mig curs de la Riera d'Avencó i durant aquestes setmanes s'hi ha treballat per a recuperar la capacitat d'embassament. S'hi han extret un total de 2000 m3, rebaixats en amplada i llargada del pantà. L'actuació s'ha dut a terme d'acord amb les indicacions del Parc Natural del Montseny i de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

Pedres de Km0

Una part de les graves extretes s'han pogut dipositar a la Pedrera dels Frares (en procés de tancament) i les sorres i llims han servit per a refer tota la pista d'Avencó, evitant desplaçaments de terres i mantenint el material extret a la mateixa vall. El Pantà de Picamena és la principal font de proveïment d'aigua d'Aiguafreda (les altres dues són el Pou de les Canes i l'aigua provinent del Ter). L'actuació ha comptat amb una subvenció de l'ACA.

 

Continuem en fase de prealerta per sequera

Gràcies a la gran capacitat de regeneració de la Riera d'Avencó, tot i l'escassetat de pluges d'aquests darrers mesos, el pantà ha recuperat la làmina d'aigua en pocs dies. Malgrat això, i d'acord amb la normativa estipulada en la fase de prealerta per sequera, en aquests moments es troba anul·lada la captació d'aigua en compliment del cabal ecològic mínim establert per a aquest tram de riu.

 

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
.
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 15:16h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona