Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:01:19 | 05/10/2024

Fira a la Plaça
Portada > Actualitat > Notícies > Pressupostos participatius 2022. Resultats

Pressupostos participatius 2022. Resultats

24/01/2022

Durant tres setmanes s’han sotmès a votació deu propostes relacionades amb aspectes de la via pública, dels equipaments municipals o d’àmbits culturals o turístics. Les que han comptat amb més suport es duran a terme durant l’any 2022 fins a esgotar la partida destinada. Hi han pogut participar les persones majors de 16 anys i empadronades a Aiguafreda i ho han pogut fer de manera presencial o telemàtica.

 

Participació

Augment notable de participació (261 participants davant els 209 de l’any passat), dada que representa un 11,5 % del cens (2021: 9 %), percentatge poc elevat tot i que superior a processos semblants a altres municipis. El sistema de vot majoritàriament escollit ha estat el telemàtic (223 persones) davant les que ho han fet presencialment (38 persones).

 

Resultats

Per a validar els vots s’han descartat les opcions de votants no empadronats i també les dels votants que ho havien fet dos cops (en aquest cas només se n’ha considerat un). Les preferències entre les 10 opcions han quedat molt repartides amb propostes separades per poca diferència de vots. Trobareu els resultats als gràfics adjunts.

Un cop finalitzat el recompte, les tres més votades (propostes 6, 2 i 3) seran les que es duran a terme durant aquest 2022. Atès que la suma de les opcions primeres (39.000 €) excedeix la partida pressupostària destinada (35.000 €), l’Ajuntament habilitarà una partida suplementària per a cobrir-les.

Aquestes són les propostes guanyadores:

 

Turisme i natura: senyalització de camins del municipi amb plafons indicatius

Aiguafreda compta amb el pas de senders de gran recorregut, un sender local i un itinerari de natura amb fites sobre el terreny. A partir de l’augment que han tingut les activitats al medi, la proposta preveu la senyalització de les principals cruïlles de tot el terme municipal amb plafons i banderoles direccionals.

 

Educació i infància: renovació del Pati dels Pins

Després de la remodelació del pati inferior de l’escola, escollida en primer lloc als anteriors pressupostos participatius, es proposa la renovació del Pati dels Pins. Una nova caseta de fusta i nous equipaments lúdics han de permetre posar al dia aquest espai de lleure per als nostres escolars.

 

Gent gran: remodelació i adequació dels jardins del Casal Sant Jordi

La proposta planteja millores a l’àmbit exterior del Casal Sant Jordi, reclamades per la mateixa entitat i els seus usuaris. Consistirien en adequar l’àmbit central de la zona enjardinada amb gres i distribuir l’espai de l’antiga bassa amb nou arbrat, deixant l’espai obert per a celebracions i actes.

 

Un agraïment a tothom que hi ha participat !

 

Quadre
Gràfic 1
Gràfic 2
Gràfic 3
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/10/2024 a les 15:16h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona